Web Sitesi-İnternet Sitesi Fiyatları

Günümüzde web tasarım alanında çalışan firmalar, kişi ve kuruluşlar bir hayli çeşitlilik göstermektedir. Bu firmaların çeşitliliği de bizlere farklı fiyatlarda ve kalitelerde hizmet sunulması demektir.

Fiyatların değişmesinde ki en büyük etken, tasarlanan internet sitesinin özellikleridir. Basit tasarlanmış veya hazır temalar kullanılmış bir internet sitesiyle özel olarak tasarlanmış bir internet sitesinin fiyatlarının farklı olması beklenen bir sonuçtur. Bir internet sitesi tasarlamak göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Grafikten tutun logo tasarımı, banner tasarımı, içerik tasarımı gibi bir çok alandan oluşmaktadır. Bu alanların artması da sitenizin fiyatını artıracağı gibi kalitesini de artırır.

Web sitesi fiyatları İnternet sitesi fiyatları

Web sitesinin fiyatını arttıran etmenler nedir ?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi web sitesi tasarlamak büyük emek isteyen bir süreçtir. Bu süreçte ilk belirlenen ise sizin nasıl bir site istediğinizdir. Statik site, dinamik site, mobil cihazlarla uyumlu bir site,  e-ticaret sitesi, hazır siteler ya da sizin için özel tasarlanmış siteler... Bu sitelerin özellikleri birbirinden çok farklı olduğu gibi fiyatları da farklı olacaktır.

Web tasarım sektöründe hazır temalar kullanılarak yapılan bir site ile özel olarak grafik, animasyon gibi çalışmalarla yapılmış sitelerin fiyatlarında farklılık olması normaldir. Örneğin hazır temalarla tasarlanan bir web sitesinin maliyeti düşük iken sizin kurumunun ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan bir sitenin fiyatı daha yüksektir. Tabi fiyat artarken kalitenin de arttığı göz önünde bulundurulmalıdır. Unutulmamalı ki web siteleri firmaların sanal ortamdaki temsilcileridir.

Mobil uyumlu internet siteleri günümüz de internet ağının genişlemesi ile her türlü ortamda, her türlü cihazla internete bağlanabilen kullanıcılara ulaşabilmek adına yapılan mobil sitelerdir. Bir web sitesinin mobil uyumu olmazsa olmaz denebilecek bir öneme sahiptirler.

Web sitesi tasarımının yanında SEO (arama motoru optimizasyonu) çalışmaları da ayrı bir maliyettir. İnternet sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını sağlayan SEO çalışmaları web tasarımın önemli bir alanı olup maliyeti arttırmaktadır. İnternet siteniz mutlaka seo uyumlu bir web sitesi olmalıdır.

Profesyonel eller tarafından hazırlanmayan bir internet sitesi sizin ve firmanızın kalitesini düşürürken, müşterilerinizi kaybetmenize, potansiyel müşterilerinizde kötü bir izlenim bırakmanıza hatta ve hatta internet sitenizin sanal saldırılara uğramasına ve bilgilerinizin sızdırılmasına bile yol açabilmektedir.

Siz siz olun Web sitenizi yaptıracağınız firmaları iyice araştırın. Çok yüksek fiyatlar çok iyi sonuçlar almak demek değildir. Daha sonradan keşke dememek için doğru firmalarla çalışmakta fayda var...

E-Bülten

E-Bülten'e kayıt olmaya ne dersiniz? Sizde bilişim alanındaki güncel gelişmelerden ve Pion Bilişim'in kampanyalarından anında haberdar olmak için e-bültene kayıt olun. Sizi bilgilendirelim...