Domain Bazlı Seo

Yeni bir site kurmak istediğinizde ilk önce domain aramaya başlarsınız. Peki yeni domain satın alırken nelere dikkat etmeniz gerekitiğini biliyor musunuz? Site adınız, seo açısından fazlasıyla önemlidir. Site adınızı satın almadan önce şunlara göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Domain Bazlı Seo

Domainlerin yani alan adlarının seçimi seo çalışmalarının başarıya ulaşmasındaki anahtar noktadır. Web sitenizine uygun bir isim bulmaya çalışırken seo açısından başarı sağlamasına özen göstermek gerekir.

Domain Seçimi

Seo açısından başarı gösterecek domain nasıl seçilir diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Şimdi ilk olarak yapmanız gereken sitenizin içeriğini, yaptığınız işi ve ana temanızı ele alarak hepsini anlatan ve barındıran bir alan adı seçmeniz seo çalışmasında bir adım önde başlamanız demektir.

Örneğin; bir petshop sahibi iseniz ve hayvanların bakım ürünlerini internet üzerinden insanlara ulaştırmak istiyorsanız domaininiz petshopurunleri, petshopping, petshopdunyası gibi yaptığınız işi yansıtan ve içinde tam olarak anahtar kelimenin geçtiği bir domain ise seo çalışmasında başarıya ulaşma süreniz %50 daha kısalır. Doğru domain alan adı seçimini seo çalışmasının en önemli adımıdır.

Domain Uzunluğu

Seo çalışmalarında ikinci püf nokta domain uzunlığudur. Sadece yaptığınız işi yansıtıyor diye çok uzun alan adı seçimi yanlıştır. Alan adının mümkün olduğunca kısa tutulmasında fayda vardır. Çok uzun olan alan adları akılda kalıcı olmadığından dezavantajlıdır. Bu nedenle de seo çalışmasında başarısızlığa neden olacağı gibi birde unutulma riski çok yüksektir. Site adının kısa tutulmasına dikkat etmek gerekiyor anlayacağınız.

Domain Uzantısı

 

Alan adıÜçüncü ve can alıcı nokta ise domain uzantısıdır. Bu nokta da  öncelikle kimleri potansiyel müşteriniz olarak gördüğünüz belirlenmeli, global mı yoksa yerel müşteri kitlesine mi ulaşılmak isteniyor karar verilmelidir. Daha büyük çaplı düşünerek dünyanın heryerinden ulaşılmak isteniyorsa  com, net gibi uzantılar seçilir. Genelde Google da en çok bu uzantılara önem verir. Ancak belkide size sadece türkçe arama yapanlar ulabilsin istiyorsanız sonu tr ile biten uzantılarda seçilebilir. Ancak com, net, org uzantıları en çok bilinen ve tanınan uzantılardır.

 Domain Süresi

Sitenizin yaşı, domain başlangıç ve bitiş tarihleri arama motorları için önemli olduğundan seo çalışmasında da önemli bir yer tutar. Başlangıç tarihi eski olan yani yaşı büyük olan alan adları arama motorları tarafından daha köklü bir site olarak görülür ve bu da seo çalışmalarında avantaj sağlar. Ayrıca sitenin bitiş süresi de önemlidir. Alan adı alırken uzun süreli örneğin 5 senelik bir alan adı alırsanız bu arama motorlarına sizin 5 sene boyunca internet ortamında olacağınızın garantisini verdiği için yine herkesten bir adım önde olarak seo çalışmalarına başlamış olursunuz.

Sitenizin başlangıç-bitiş tarihine Who.is sitesinden bakabilirsiniz.

Domain seçiminin seo çalışmasındave google sıralamalarında başarılı sonuçlar verebilmesi için en önemli kriterleri sizlerle paylaşık. Sizde siteniz için başarılı bir seo çalışması yaptırmak ve aramalarda üst sıralarda çıkmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 
 

 

E-Bülten

E-Bülten'e kayıt olmaya ne dersiniz? Sizde bilişim alanındaki güncel gelişmelerden ve Pion Bilişim'in kampanyalarından anında haberdar olmak için e-bültene kayıt olun. Sizi bilgilendirelim...