Web Sitesi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tasarımı ve içeriği güzel olmayan bir siteyi kimse ziyaret etmez. Bu yüzden tasarımı sağlam ve güzel bir site ve konuya göre tasarımı uyumlu olan sayfa daha da çekicilik kazanacaktır. Sitedeki içerikler ziyaretçilerin beklentilerı dışında olmalıdır. Yapılacak web sitesi geliştirmelere uyum sağlayacak şekilde yapılmalıdır. Eğer uyumsuz bir site yapılırsa ileriki zamanlarda geliştirmeler yapılamadığından yeni bir tasarım gerekecektir. Buda size bi hayli zaman kaybı yaşatacaktır.

Bir sitede içerik ziyaretçiler açısından önemi büyüktür. Sitede kullanılan renkler, yazı fontları, görseller ve bunların yerleşimi sayfada çok büyük etken taşımaktadır. Web sitenizin tüm tarayıcılarla uyumlu olması ziyaretçilerin ulaşımı açısından büyük önemi vardır.

1-TASLAK OLUŞTURUN

Siteye başlamadan önce aklıma gelir mantığından kaçınılmalı ve sitede neyin nerede duracağı bir kağıt üzerinde belirlenmeli. Böylece tasarım daha sağlam bir hale gelir ve tasarımı yaparken daha hızlı yapmanıza yardımcı olacaktır. Eğer plansız başlanırsa siteyi tasarlarken kararsızlık yaşayacaksınızdır bu da zaman kaybına yol açacaktır.

2-RENK KARMAŞASINDAN KAÇININ

Bir web sitesi tasarlarken en önemli kurallardan biridir. Tasarımın kalitesını belirleyen noktalardan biridir. Çok fazla renk karışıklığa yol açar bu nedenle kullanılmamalıdır. Site logosunda kullanılacak olan renklerin sitenin ana renkleri olarak seçilebilir. Belirli renkler sitede dolaşımı kolaylaştırır ve gözü yormaz okumayı kolaylaştırır fakat fazla ve uyumsuz renkler kullanılırsa ziyaretçiler hoşnut olmaz.

3-OKUNABİLİR FONTLAR KULLANIN

Sitede yazının önemi cok büyüktür. Yazıyı seçmeden önce başlıca dikkat edİlmesİ gereken husular vardır:

  • Okunabilirlik
  • Boyut
  • Diğer fontlar ile uyum
  • Font stili
  • Genel web tasarım

Sitenın tamamında bu 5 kural dikkate alınmalıdır.

4-EKLENEN GÖRSELLERİN KALİTESİNE VE UZANTILARINA DİKKAT EDİLMELİ

Sayfalarda kullanılan görsellerin siteyle ilgili olmasına dikkat edilmelidir. Siteye konulan resimlerin görüntü kalitesi iyi ve en güzel resim koyulmalıdır. Web tarayıcılar kendi bilgisayarımız da açılan görüntüyü her bilgisayarda açmayabilir. Bu yüzden web sayfası uzantıları JPG, JPN, GİF olan her bilgisayara ve tarayıcıya uyumlu resimler kullanılmalıdır.

5-İCONLAR KULLANIN

İconlar siteye hareket katarlar. Başlıkların yada açıklamaların yanında kullanılır. Anlatıma yardımcı ve ve kullanıldığı yerde dikkat çekicidir

6-SİTE İÇİ YONLENDIRMELERE DIKKAT EDIN

Site içinde gezinme kolay olmalı bır sayfadan dıger sayfalara gecmek için en kısa yolu ziyaretçilere sunmalısınız. Sayfalara geçişler kolay olmalı ve ziyaretçiye kolaylık sağlamalıdır. Sitede dolasan kişilerin rahat ve hızlı bır şekilde geçis yapabilecektir. Web Sitesi tasarlarken her zaman kendinize özgü, çekici ve farklı tasarımlar yapmalısınız.

 

E-Bülten

E-Bülten'e kayıt olmaya ne dersiniz? Sizde bilişim alanındaki güncel gelişmelerden ve Pion Bilişim'in kampanyalarından anında haberdar olmak için e-bültene kayıt olun. Sizi bilgilendirelim...