Meta Etiklerinin Seoya Faydaları

Meta etiketleri web sitenizi arama motorlarına tanıtmak, siteniz hakkında bilgi vermek amacıyla kullanılır. Birçok meta etiketi mevcuttur. Arama motorları bu etiketlerin birçoğuna önem vermezken, seo açısından değerli meta taglarda mevcuttur.  Bu yazımızda tüm meta taglarını açıklayacağız ancak Google’nin ve diğer arama motorlarının dikkat ettiği etiketler hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Meta Etiketlerinin Seo ve Googlede ilk sayfa faydaları

Title Etiketi

Title yani başlık alanı web sitenizin pencere ekranında görüntülenen başlığıdır. Title aslında bir meta etiketi değil html kodudur. Ancak head  etiketi alanında yer aldığı ve SEO konusunda önemli olduğu için bu yazımızda da yer verdik. Peki title etiketi nasıl kullanılır ve nelere dikkat edilmelidir?

Sayfanızın başlığı anahtar kelimeleriniz ile başlamalıdır. Önemli olan anahtar kelimelerin öncelikli olmasına dikkat edin. Sayfa veya makalenizin başlığını oluştururken en az 3 kelimeden oluşmalı ve harf sayısı da 70 karakterden az olmalıdır.

 < title>Meta Etiketleri Nasıl Kullanılır< /title>

Keywords Etiketi

Keywords etiketi sayfanızla ilgili anahtar kelime tanımlaması yapabileceğiniz alandır. Ancak bu tanımlamaları yaparken şunlara dikkat etmelisiniz. Anahtar kelimelerinizi virgül ile ayırmayı unutmayın.

- Keywords alanında kullandığınız anahtar kelimeleriniz bir veya iki kelimeden oluşmasına dikkat edin.
- Anahtar kelimelerinizi oluştururken toplam karakter sayısının 260 dan az olmasına dikkat edin.
- Belirlediğiniz anahtar kelimeler makalenizde en çok yer alan kelimeler olmadır.

Anahtar kelimelerin seo açısından önemi gün geçtikçe düşmektedir.

< meta name="keywords" content="meta etiketi,meta tag, title,keywords,anahtar kelime,seo, description" />

Description etiketi

Description etiketi sayfanızın ne amaçla oluşturulduğunu ve nelerden bahsettiğiniz hakkında kısa bilgi verebileceğiniz tanım alanıdır. Arama motorları tarafından dikkat edilen ve arama sonuçlarında görüntülenen bölümdür. Açıklama alanında anahtar kelimeleriniz ile cümle kurarak sayfanızın içeriği hakkında 160 karakteri geçmeyecek şekilde ön yazı yazabilirsiniz.

< meta name="description" content="Meta etiketlerinin kullanımı, arama motorları ve seo üzerindeki etkisi anlatılmaktadır."/>

 

Diğer Meta Etiketleri

 < meta http-equiv="content-language" content="tr" />

Web sitenizin hangi dille yayınlandığını arama motorlarına bildiren etiketdir.

< meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=UTF-8" />

Sitenizin karakter kodlamasını gösteren meta etiketidir. Türkçe karakterlerin sorunsuz bir şekilde görüntülenmesi için kullanılır. İstediğiniz karakter kodlamasını UTF-8 yerine yazabilirsiniz. iso-8859 veya windows-1254 kullanılan diğer karakter kodlamalarıdır.

< meta name="author" content="Ad Soyad" />

Sitenin kim tarafından yayınlandığını, kontrol edildiğini veya ilgili sayfanın kim tarafından düzenlendiğini gösteren etiketdir. Bu alana ad soyad, email veya diğer iletişim bilgilerinizi yazabilirsiniz.

< meta name="copyright" content="Pion Bilişim" />

Copyright etiketi sitenin haklarının kime ait olduğunu gösterir.Bu alana sitede kullanılan içeriklerin veya fotoğrafların ait olduğu kişinin veya firmanın adı yazılabilir.

< meta name="abstract" content="Sitenizin Açıklaması" />

Site hakkında bilgi veren özel cümlesidir. Web sitenizin hangi amaçla açıldığı konusunda kısa bir açıklama yazabilirsiniz.

< meta name="robots" content="index, follow" />

Sitenizdeki tüm linklerin arama motorları tarafından indexlenmesi bildiren meta etiketidir.

 

Meta tagMeta etiketleri web sitenizde head tagları arasına yazılmalıdır. Bu etiketlerin kullanılması zorunlu değildir. Ancak önemli olan meta etiketlerin kullanılması gerekir. Tüm meta etiketlerinin kullanılması da arama motorları tarafından olumsuz etki yapabilir. Mantıklı ve ihtiyaç duyduğunuz kadar kullanabilirsiniz.

 

 

E-Bülten

E-Bülten'e kayıt olmaya ne dersiniz? Sizde bilişim alanındaki güncel gelişmelerden ve Pion Bilişim'in kampanyalarından anında haberdar olmak için e-bültene kayıt olun. Sizi bilgilendirelim...